V-monument Vroomshoop

Invulling Bevrijdingsdag

Na de herdenking van de gevallenen op maandagavond 4 mei 2020 op het Vredesplein met medewerking van De Harmonie Vroomshoop wordt de dag erna de vrijheid gevierd in en bij Het Punt. De gehele bevolking van Vroomshoop, jong en oud, wordt daarvoor uitgenodigd, te beginnen met een gratis bevrijdingsontbijt, die om 8.30 uur begint.

Er zijn op 5 mei 2020 mooie live optredens met Dance for Freedom en Music for Freedom, waarbij de Harmonie Vroomshoop en enkele bands zich niet onbetuigd zullen laten. Een van de hoogtepunten van Bevrijdingsdag is de komst van de leden van de loopgroep De Zandstuve Vroomshoop met het vredesvuur, dat de nacht ervoor in estafettevorm uit Wageningen is opgehaald. Het vredesvuur wordt door De Zandstuve ook in Den Ham gebracht. Leden van de Atletiekvereniging Twenterand brengen op 5 mei 2020 het vredesvuur in Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

In de Oale Skoele van het Kunstcollectief aan de Julianastraat geven meerdere lokale kunstenaars van 1 tot en met 5 mei hun creatieve visie op vrede een vrijheid.

Het totaalprogramma van het 4 mei comité Vroomshoop heeft de codenaam “Jess” meegekregen. Dat herinnert aan de codenaam, die de Canadese bevrijders van de Manitoba Dragoons gebruikten voor de bevrijding van het Kanaaldorp op 5 april 1945. Op Facebook en op de website www.4meicomite-vroomshoop.nl is de komende tijd het nodige te lezen over het programma Jess.

Mede dankzij de financiële  steun van de gemeente Twenterand en de provincie Overijssel en bijdragen van de middenstand en het bedrijfsleven van Vroomshoop kan er in 2020 een aantrekkelijk en gevarieerd programma aan de bevolking worden  aangeboden door het 4 mei comité Vroomshoop.